Zorgpension

Zorgpension biedt een compleet verzorgd verblijf waar cliënten zich kunnen concentreren op hun herstel na een ziekte, na een operatie of om tot rust te komen. Zorgpension richt zich volledig op het herstel en op het herwinnen van de zelfstandigheid zodat de cliënt veilig naar huis kan terugkeren.

Rol van de huisarts

Zorgpension werkt nauw samen met huisartsen en andere betrokken zorgverleners. De dagelijkse zorg in het Zorgpension wordt in nauwe samenspraak met de cliënt, diens huisarts en de medewerkers vormgegeven. Tijdens het verblijf blijft de eigen huisarts van de cliënt medisch verantwoordelijk. Deze kan dus ook op bezoek komen in het Zorgpension. Wanneer cliënten in een andere gemeente dan de locatie van het Zorgpension wonen, wordt de huisartsenzorg in overleg met de cliënt op een andere manier georganiseerd. De eigen huisarts wordt altijd op de hoogte gehouden van de gezondheidssituatie van diens patiënt.

Locaties

In 2015 werd het eerste Zorgpension geopend in Zoetermeer. Gezien de belangstelling en aantal verwijzingen vanuit huisartsen en ziekenhuizen voorziet het Zorgpension in een grote behoefte. Inmiddels beschikken Baarn, Bergambacht, Dokkum, Rotterdam, Woerden en Zoetermeer over een Zorgpension locatie. En zijn er plannen om het aantal locaties verder uit te breiden.
Herstellen in een fijne omgeving.

René van de Wetering, directeur Zorgpension

Contact met Zorgpension

088 023 474 0
info@zorgpension.org
www.zorgpension.org

Zorgpension in de media

“We bundelen kennis en ervaring”

Zorg voor Morgen, december 2021

Zorgpension Dokkum opende in januari 2021 haar deuren en biedt tijdelijke herstelzorg op maat. De aanleiding kan medisch zijn, het herstellen na een ziekenhuisopname of het tijdelijk ontlasten van een mantelzorger…