Vierstroom Zorg Thuis

Onder het bekende merk Vierstroom levert Zorg Thuis zorg en diensten thuis aan kwetsbare ouderen in het gebied van Woerden via Gouda tot Zoetermeer en van Capelle aan den IJssel tot Schoonhoven.
De ongeveer vijftig kleinschalige, zelfsturende wijkteams van Vierstroom Zorg Thuis bestaan uit verzorgenden en verpleegkundigen die zelfstandig en met veel eigen verantwoordelijkheid cliënten helpen om (langer) zelfstandig te blijven wonen in de eigen vertrouwde omgeving. Casemanagement ondersteunt mensen met dementie in de thuissituatie.

Technologische oplossingen

Nederland kent een steeds grotere groep kwetsbare ouderen en chronisch zieken die langer thuis blijven wonen. De behoefte aan zorg en ondersteuning groeit, terwijl het aantal verzorgenden en verpleegkundigen beperkt blijft. Zo’n complex probleem vraagt om creatieve oplossingen. Binnen het Fundis netwerk wordt onder meer actief ingezet op technologische innovatie. 

Vierstroom Zorg Thuis is onderdeel van een landelijke pilot waar gekeken wordt welke aspecten belangrijk zijn bij het inbedden van digitale technologie in het zorgproces en wat dit voor effect zou kunnen hebben op de financiering hiervan. Verschillende digitale middelen worden ingezet, zoals: een zorghorloge met continue meting van o.a. activiteit, slaap en temperatuur, een locatie/GPS tracker, een medicijndispenser, meetapparatuur zoals bloeddruk- en saturatiemeter, en een weegschaal met digitale toepassing, een Persoonlijke Gezondheidsomgeving en beeldbellen. Deze technologische toepassingen kennen voordelen voor zowel de zorgverlener als de cliënt. Zorgverleners hebben minder tijd nodig om dezelfde kwaliteit zorg te leveren. Cliënten zijn beter geïnformeerd, hebben meer controle over hun situatie en dagbesteding en voelen zich betrokken bij keuzes die gemaakt moeten worden.

Langer zelfstandig wonen in de eigen vertrouwde omgeving. Vierstroom Zorg Thuis helpt daarbij.

Bart Hugen, directeur Vierstroom Zorg Thuis

Contact met Vierstroom Zorg Thuis

088 0444 888
info@vierstroomzorgthuis.nl
www.vierstroom.nl/zorg-thuis

Vierstroom Zorg Thuis in de media

‘Het Maatje’ helpende hand bij de Thuiszorg

RTV Krimpenerwaard, februari 2022

Elektronische hulpmiddelen en inzet van robots helpen om de zorg in de toekomst mogelijk te houden. Robot ‘Het Maatje’ is onlangs bij Zorg Thuis als proef ingezet…

Mevrouw Van der Ark (83) woont zo lang mogelijk thuis en daardoor leeft ze mogelijk ook langer

Trouw, juni 2021

Zorg thuis in plaats van in het verpleeghuis draagt bij aan een langer leven, stellen onderzoekers van de VU...