Over FundIQare

Innovatiefonds FundIQare richt zich op zorginnovaties die de kwaliteit van leven voor kwetsbare ouderen, chronisch zieken en/of mantelzorgers verbeteren. De zorg voor deze groepen staat onder druk door de toename van het aantal ouderen, het langer zelfstandig (willen) wonen en de veranderende verzorgingsstaat met een terugtrekkende overheid. FundIQare geeft start-ups een financiële injectie. Hiermee kan een jonge onderneming productiecapaciteit uitbreiden en het bedrijf opschalen. Het product of dienst kan bovendien verder ontwikkeld worden in een living lab omgeving binnen een van de Fundis bedrijven.

FundiQare richt zich primair op zorginnovaties die:

Kwaliteit van leven van kwetsbare ouderen, chronisch zieken en/of mantelzorgers verbeteren

Zich richten op het zorgdomein ‘care’

Technologie een belangrijke rol laten spelen

Schaalbaar zijn binnen de Nederlandse markt

Investering behoeven voor productontwikkeling, productvalidatie en marktvalidatie

Binnen het netwerk van FundIQare van toegevoegde waarde zijn

Beschikken over een goede ondernemer die risico draagt

Innovaties

Momo Medical

Fundis investeert via FundIQare in slimme bedsensor

In 2018 investeerde FundIQare in Momo Medical. De Momo Bedsense & App bieden de zorgverlener in één oogopslag overzicht van alle bewoners en hun nachtrust. De voorspellende en live inzichten dragen bij aan het werkplezier, persoonsgerichte zorg, verbeterde nachtrust en minder valincidenten.

Onze partners

InnovationQuarter

InnovationQuarter is samen met Fundis en Noaber Foundation initiatiefnemer van innovatiefonds FundIQare. InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Zij financiert vernieuwende en snelgroeiende bedrijven. InnovationQuarter organiseert en bevordert samenwerking tussen innovatieve ondernemers, kennisinstellingen en de overheid. Het investeringsfonds van InnovationQuarter – dat momenteel bestaat uit € 58 mln. – biedt jonge technologiebedrijven en MKB’ers met groeiplannen in de regio durfkapitaal om innovaties naar de markt te brengen.

Noaber Foundation

Noaber Foundation is samen met Fundis en InnovationQuarter initiatiefnemer van innovatiefonds FundIQare. Noaber Foundation is een stichting die zich richt op het verbeteren van de vitaliteit van mensen, verhogen van de zelfstandigheid van kwetsbaren en smart delivery van gezondheidszorg. Dit doet zij door donaties en investeringen op het snijvlak van (gezondheids)zorg, innovatie en (informatie) technologie.

Aanvragen

Reikt jouw ambitie verder dan je financiële middelen? Wil je met je onderneming een volgende stap maken en voldoe je aan onze criteria? Meld je vandaag nog aan bij FundIQare!

Max. bestandsgrootte: 512 MB.
Meer weten?(Vereist)

Fundis participeert ook in NextGen Ventures 2

Fundis participeert naast het eigen fonds FundIQare ook in het fonds NextGen Ventures 2. Dit fonds wil investeren in innovatie die gericht is op de juiste inzet van technologie en mensen. Het gebruik van data is hierbij cruciaal. Data kan helpen bij het nemen van beslissingen en het ondersteunen van kwetsbare groepen in hun dagelijkse activiteiten. Daarnaast kan data ook helpen bij het afstemmen van medicatie en medische ingrepen op leefstijl, het opleiden van schaars zorgpersoneel of het efficiënter inrichten van klinische studies. Kortom: ‘Data is next’.

Innovaties

Maatwerk braces van 5 uur naar 5 minuten werk dankzij investering in Manometric

In maart 2021 heeft Fundis via investeringsfonds NextGen Ventures 2 geïnvesteerd in ManoMetric: een innovatieve 3D-scanner/printer, waarmee uiterst nauwkeurige braces op maat geprint worden. Het vervaardigen van orthesen is normaliter een arbeidsintensief en kostbaar proces, bovendien zijn veel patiënten ontevreden met de fit en het uiterlijk van het eindproduct. De disruptieve 3D-technologie van Manometric lost dit probleem op en biedt als eerste een totaaloplossing om snel en nauwkeurig een passende brace te printen met grote focus op comfort, functionaliteit en design.