Het Ouden Huis en Fundis bestendigen hun samenwerking op nog meer plekken

Zo uniek als in Bodegraven kan er straks in veel meer gemeenten worden gewoond. Het Ouden Huis en Fundis bestendigen hun samenwerking voor nieuwe locaties. En dat biedt uitkomst voor ouderen met een (toenemende) zorgvraag die op zoek zijn naar een prettige, veilige en gezellige woonomgeving.

Vernieuwend woonconcept

Het Ouden Huis richt zich op mensen met lage of middeninkomens. Voor deze doelgroep is nauwelijks vernieuwend aanbod. Het succes in Bodegraven, waar Het Ouden Huis haar deuren opende medio 2021, biedt perspectief om meerdere locaties te realiseren de komende jaren, in verschillende gemeenten. Ook in de nieuwe locaties van Het Ouden Huis hebben ouderen straks een eigen huurwoning waar zij zelfstandig wonen met hulp en zorg dichtbij. Uniek aan Het Ouden Huis is dat mensen er alleen en met zijn tweeën kunnen wonen, ook als de behoefte aan zorg naar verwachting toe zal nemen.

Sociaal contract

Een ander bijzonder kenmerk van Het Ouden Huis is het verbinden van generaties door naast de woonplekken voor ouderen ook woonruimte te bieden aan jongeren of studenten. Zij gaan een verbinding aan met de locatie en committeren zich aan een aantal uur inzet op de locatie bijvoorbeeld door deel te nemen aan activiteiten in de gezamenlijke woonkamer. Eerder vertelde een bewoner van Het Ouden Huis Bodegraven en student geneeskunde Anne (19) hier in het kader van een interne campagne van Fundis meer over aan Eric Corton, bekijk hier de video.

Meerdere locaties

De opzet van Het Ouden Huis, een initiatief van Karel van Berk, Leonard Smit, past goed bij de visie van Fundis. Fundis en Het Ouden Huis bestendigen daarom hun samenwerking die begon met de locatie in Bodegraven. Om de ouderenzorg toekomstbestendig te maken, dient deze slimmer te worden ingericht. Hier zijn meerdere oplossingsrichtingen voor te bedenken. Het Ouden Huis met goede (en betaalbare) zorg en huisvesting voor alle (kwetsbare) ouderen, nu én in de toekomst, is daar een belangrijk voorbeeld van. Er zijn plannen in ontwikkeling voor locaties in Gouda, Montfoort en Haastrecht.

Zelf een keer kijken in Het Ouden Huis? Op 30 september is er een open middag in Bodegraven, klik hier voor meer informatie en inschrijven. 

Organisaties, Woonzorgconcepten