In de media: Meerzicht heeft een centrale inloopplek nodig

Zoetermeer – Als het aan Marsha, Hennie, Sabrina en veel andere bewoners ligt, krijgt de wijk Meerzicht een eigen inloopplek compleet met lunchroom en verschillende ruimtes voor activiteiten, op een centrale plaats in de wijk. Zo’n plek is hard nodig om eenzaamheid in de wijk te verminderen en meer verbinding te creëren. Dit zal ook de gezondheid van mensen in de wijk verbeteren.

Vanuit de coalitie Zoetermeer2025, een samenwerkingsverband van welzijns- en zorgorganisaties, de GGD, de gemeente Zoetermeer en zorgverzekeraars, zijn verschillende personen en instanties een participatief actieonderzoek (PAO) gestart om een beweging op gang brengen naar een gezonder leven en gezonde omgeving in Meerzicht. “Er spelen verschillende zaken in onze wijk zoals eenzaamheid en armoede”, vertelt voorzitter van de bewonerscommissie Alferbos Hennie Minneboo. “Daar krijg je stress van en dat is weer slecht voor je gezondheid.”

Lees verder op Streekblad Zoetermeer.

Over Zoetermeer2025

Een gezonde regio Zoetermeer in 2025. Dat is de ambitie van zorgaanbieders in Zoetermeer. Samen hebben zij de Vereniging Gezondheidsregio Zoetermeer opgericht. De Vereniging Gezondheidsregio Zoetermeer werkt nauw samen met de gemeente Zoetermeer en zorgverzekeraars CZ en Menzis. Ook inwoners van Zoetermeer worden uitgenodigd om actief deel te nemen.

Fundis is een van de initiatiefnemers van Zoetermeer2025, andere oprichters en eerste leden van de vereniging zijn de Zoetermeerse huisartsen en eerstelijnshulpverleners, die ondersteund worden door de Stichting Georganiseerde eerstelijnszorg Zoetermeer (SGZ), GGZ-instellingen Parnassia Groep en Rivierduinen en het LangeLand Ziekenhuis. De Vereniging Gezondheidsregio Zoetermeer werkt nauw samen met de gemeente Zoetermeer en zorgverzekeraars CZ en Menzis. Ook inwoners van Zoetermeer worden uitgenodigd om actief deel te nemen.

In de regio, Sociaal contract