Podcast Zorgen voor Later: Zorg voor Morgen

Zorg voor Morgen

De tekorten in de zorg- en welzijnssector blijven de komende jaren toenemen. Tijd dus om het anders aan te pakken, maar hoe? Hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie de juiste mensen aantrekt? En, niet onbelangrijk, hoe raak je deze mensen niet kwijt? In de podcastserie Zorgen voor Later gaat ZWconnect op zoek naar inspirerende voorbeelden van zorg- en welzijnsorganisaties in de regio, die op innovatieve wijze werken aan instroom of behoud van personeel. In de tweede aflevering komt het programma Zorg voor Morgen van Fundis aan bod.

Zorg voor Morgen

In 2019 startte Fundis met de interne campagne ‘Zorg voor Morgen’. Aan de hand van zes thema’s worden medewerkers betrokken bij de toekomst van de zorg, met als doel om personeel te behouden en de kennis over innovaties onder medewerkers te vergroten. Het leverde ons een Gouden Giraffe op en een zelf geïntroduceerde dag: de Dag van de Zorg voor Morgen.

Patricia de Koning, programmamanager Zorg voor Morgen, gaat in gesprek met Jim Gardien over de inhoud van het programma. Je kunt de tweede aflevering van de podcast hieronder beluisteren. Daarnaast is de aflevering ook te vinden op Spotify en YouTube.

Personeel & arbeidsmarkt