In 2023 worden er twee nieuwe locaties van het Amadeushuis geopend. In Alphen aan de Rijn, op een prachtige locatie midden in het centrum, openen de deuren in februari en in mei volgt de locatie in Waarder.

Eerder dit jaar gaf wethouder Kees Oskam het startsignaal voor de bouw van het Amadeushuis in Waarder. Aan de Molendijk wordt, op de plek van het voormalige Kerverland, een woonzorgcomplex met 31 wooneenheden en een gezamenlijke huiskamer gebouwd. In Alphen komen er 27 studio’s, waaronder ook studio’s voor echtparen, waar mensen met dementie hun leven zoveel mogelijk voort kunnen zetten als zij gewend zijn. De studio’s variëren in omvang. Voor beide locaties is onlangs het hoogste punt bereikt en dit is vanzelfsprekend feestelijk gevierd met de direct betrokkenen.

Meer locaties

Amadeushuis Alphen aan de Rijn en Waarder zijn de tweede en derde locatie in een beoogde reeks van vijf locaties die Fundis wil laten bouwen in Zuid-Holland. In juni 2021 opende Amadeushuis Bergambacht zijn deuren, de locatie telt inmiddels 30 bewoners.

Over het Amadeushuis

Het Amadeushuis biedt een woonplek met ondersteuning voor mensen een dementieel ziektebeeld (en hun partners), waar bewoners zo veel mogelijk op hun eigen manier hun leven kunnen voortzetten. Zo mogen bewoners hun eigen spullen meenemen en gebruiken, en een eigen inrichting geven aan hun studio. Muziek als centraal thema voegt zinvolle akkoorden toe. Voorkeursmuziek kan namelijk bijzondere herinneringen oproepen en helpen om lekker te ontspannen. Een Amadeushuis is veel meer dan een fijne plek om te wonen. Het voelt als thuis.

Kosten en eventuele vergoedingen?

De verpleging, verzorging, begeleiding en hulp bij het huishouden worden vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) in de vorm van een volledig pakket thuis (vpt) of een persoonsgebonden budget (PGB). Dit is afhankelijk van de locatie. Bewoners betalen een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Woon- en servicekosten zijn voor eigen rekening.

Meer weten? Kijk dan op www.amadeushuis.nl