Zorgvisie: ‘Personeelstekort dwingt IZA-partijen tot radicaal andere spelregels’

Onplanbare wijkverpleging in het nauw

In een interview met Zorgvisie bespreekt Jeroen van den Oever, directievoorzitter Fundis en bestuurslid Actiz, de toekomst van de zorg en het Integraal Zorgakkoord. ‘De zorg loopt nu al vast, terwijl het ergste nog moet komen.’

De schaarste aan personeel dwingt zorgaanbieders tot intensief samenwerken in plaats van concurreren. Dat lukt alleen als de overheid belemmeringen wegneemt rond mededinging, privacy en btw-tarieven. Jeroen van den Oever, onderhandelaar bij het integraal zorgakkoord (IZA) roept alle partijen, inclusief VWS, op ‘voldoende doortastend te zijn om te doen wat nodig is.’

Lees verder in Zorgsisie: het vakblad voor beleid en management in de zorg.

Organisaties