Overeenkomsten innovatief woonzorgcomplex met 120 huurwoningen in Alphen aan den Rijn ondertekend

Bébouw Midreth, Bouwinvest en Fundis ondertekenden de intentieovereenkomst voor de samenwerking in de ontwikkeling, de exploitatie, verhuur en de uitwerking van het zorgconcept in Bospark. Bospark staat voor een zeer innovatieve en op de toekomst voorbereide combinatie van wonen en zorg. Fundis en haar partners zijn door de gemeente voor de ontwikkeling aan de Bosparkweg geselecteerd na een uitgebreid aanbestedingstraject.

Wethouder Gerard van As, gemeente Alphen aan den Rijn: ‘Wij zijn blij dat deze partners de selectieprocedure hebben gewonnen. Zij hebben hoog gescoord op kwaliteit van het concept. Het past ook goed bij onze visie dat ouderen langer zelfstandig moeten kunnen wonen.’

Ralf Dressel, directeur Bébouw Midreth: ‘Met onze partners hebben wij vol enthousiasme aan plan Bospark gewerkt. We zijn er trots op dat we met op deze plek samen met onze partners een innovatief woonzorgcomplex met 120 huurwoningen gaan ontwikkelen en realiseren.

Christian Schouten, Head of Dutch Transaction Management bij Bouwinvest, zegt: ‘Seniorenhuisvesting is een enorme kans voor ontwikkelaars. Niet alleen verwachten wij door vergrijzing een toenemende vraag, maar tegelijkertijd is het ook voor onze klanten, Nederlandse pensioenfondsen, een manier om invulling te geven aan hun ESG-beleid. Wij zijn dan ook erg blij dat we in het plan Bospark met Bébouw Midreth, de gemeente Alphen aan den Rijn en Fundis kunnen samenwerken.’ 

Guido Blom, directeur Fundis: ‘Met dit soort projecten geven we invulling aan onze ambitie om de ouderenzorg toekomstbestendig te maken. Steeds meer ouderen zijn op zoek naar passende woonvormen, aangevuld met diensten en zorg. Woonzorgcomplex Bospark past dan ook mooi binnen het netwerk en de visie van Fundis.’. Fundis is, als netwerk van ouderen zorg- en welzijnsorganisaties, continu op zoek naar mogelijkheden en oplossingen om de zorg van morgen goed te kunnen faciliteren. Bijvoorbeeld door nieuwe woonzorgconcepten te ontwikkelen en door bij projecten aan te sluiten, zoals deze samenwerking in Alphen aan den Rijn.

Innovatief woonzorgcomplex

Voor woonzorgcomplex Bospark is een uniek en innovatief woonzorgconcept, op basis van ‘gespikkeld wonen’ opgesteld. Senioren kunnen hierdoor op een prettige manier langer thuis blijven wonen, ook bij het ontwikkelen van een beginnende- of ernstige zorgvraag. Een combinatie van thuiszorg en zware zorg, het bevorderen van bewonersactiviteiten en het faciliteren van ontmoeting maken het concept bijzonder.
In het ontwerp is gekozen voor het concept ‘leefstraten’. Dat worden sociale ontmoetingsplekken op de verdiepingen met toegangen tot de woningen in combinatie met private en gemeenschappelijke terrassen. Deze worden fraai en duurzaam uitgevoerd in houtconstructies. De toepassing van hout is duurzaam, maar zorgt ook een aangenaam leefklimaat. Daarnaast biedt Bospark ruimte voor tal van gemeenschappelijke ruimtes zoals een kookstudio, huiskamer, bibliotheek, fietsenmaker en een collectieve binnentuin. De exacte invulling wordt bepaald in overleg met de toekomstige bewoners.

Duurzaam en gezond

Woonzorgcomplex Bospark wordt een duurzaam gebouw. Het gebouw gaat zuinig om met hernieuwbare energie, heeft een zo klein mogelijke milieu-footprint en zoveel mogelijk herbruikbare materialen. Het complex krijgt PV-panelen en een goede, energiezuinige ventilatie, die in combinatie met een duurzame warmtevoorziening zorgt voor een gezonde leefomgeving.

Partners Bospark

In samenwerking met Bouwinvest, Fundis en Ruimtemaken heeft Bébouw Midreth de aanbesteding voor de ontwikkeling aan de Bosparkweg gewonnen. Het Bouwinvest Healthcare Fundzal als beoogd institutionele belegger de woningen aankopen en verhuren. De zorg in Bospark, van huishoudelijke tot intensieve zorg, wordt aangeboden door Fundis. Ruimtemaken is betrokken als conceptontwikkelaar en De Wijde Blik verzorgt het communicatie- en participatietraject. Het gebouw is een ontwerp van Heren 5 Architecten. Delva Landscapes is betrokken als landschapsarchitect.

Planning

Nu de intentieovereenkomsten zijn ondertekend, kunnen Bébouw Midreth en haar partners starten met de verdere uitwerking van het plan. Rekening houdend met de voorbereidingen en procedures zal naar verwachting in het voorjaar 2023 de eerste paal de grond in gaan. Bospark zal dan naar verwachting in 2025 klaar zijn voor de toekomstige bewoners.

Meer informatie

Het laatste nieuws over deze ontwikkeling is terug te vinden op www.bosparkalphen.nl. Binnenkort komt hierop meer informatie over Bospark. U kunt zich wel alvast inschrijven als geïnteresseerde.  

Woonzorgconcepten