Werkconferentie: Anders Kijken, Anders Doen in Zoetermeer

Woensdag 23 maart 2022 namen ruim 120 professionals uit de zorg en welzijn uit Zoetermeer deel aan een online werkconferentie over preventie en chronische zorg. Met als thema ‘anders kijken, anders doen’ deelden deelnemers ervaringen en inspiratie voor een gezonde regio in Zoetermeer. Zonder uitzondering delen zij één passie: het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de inwoners van Zoetermeer.

Anders Kijken, Anders Samenwerken

“Hoe laten we het bad leeglopen, terwijl de kraan aan staat?” Liesbeth van Rossum, internist-endocrinoloog Erasmus MC, vertelt over hoe we samen, over de grenzen van organisaties heen, overgewicht kunnen aanpakken. En dat is hard nodig, want maar liefst 52% van de volwassen Zoetermeerders heeft overgewicht. “Juist de verbinding tussen het sociaal en medisch domein, een netwerkaanpak, is hard nodig in het gezonder maken van mensen.”

Terugkijken

Heb je de werkconferentie gemist? Je kunt alle onderdelen terugkijken.

Zoetermeer 2025

De werkconferentie werd georganiseerd door Zoetermeer 2025: het samenwerkingsverband van zorgaanbieders, gemeente Zoetermeer en zorgverzekeraars Menzis en CZmet als gezamenlijke ambitie een gezonde regio Zoetermeer in 2025. Meer weten? Kijk op de website van Zoetermeer 2025.

In de regio, Personeel & arbeidsmarkt, Sociaal contract