120 nieuwe huurwoningen voor ouderen in Alphen aan den Rijn

Aan de Bosparkweg in Alphen aan den Rijn komen 120 huurwoningen voor ouderen met en zonder zorgvraag. Het uitgangspunt: in het woonzorgcomplex Bospark kunnen bewoners zo lang mogelijk op één plek blijven wonen, ook als er een (zware) zorgvraag ontstaat. De zorg in het complex wordt geleverd door Fundis. Naar verwachting zijn de woningen in 2025 klaar.

Plan Bospark

Het plan voor Bospark is ontwikkeld door Bébouw Midreth in samenwerking met zorg- en welzijnsnetwerk Fundis, vastgoedbeheerder Bouwinvest en Ruimtemaken. Het gebouw is een ontwerp van Heren 5 architecten. Delva Landscapes is betrokken als landschapsarchitect. W/E adviseurs adviseert op het gebied van duurzaamheid.

In de 120 nieuwe huurwoningen van woonzorgcomplex Bospark in Alphen aan den Rijn komen ouderen te wonen met of zonder zorgvraag. De bewoners van het woonzorgcomplex  ontvangen zorg passend voor de eigen situatie, van huishoudelijke hulp tot intensieve verpleging. Deze zorg wordt aangeboden door Fundis. Zo kunnen bewoners van Bospark zo lang mogelijk op één plek blijven wonen, ook als er een (zware) zorgvraag ontstaat.

Ontmoeting

In het woonzorgcomplex worden ‘leefstraten’ en gemeenschappelijke ruimtes gerealiseerd, zoals een kookstudio, huiskamer, bibliotheek, fietsenmaker, multifunctioneel gezamenlijk dakterras en een binnentuin. Toekomstige bewoners en de buurt ontvangen een uitnodiging om mee te denken over de exacte invulling van de collectieve ruimtes.  Zo worden ontmoeting, gemeenschapszin en maatschappelijke betrokkenheid bevorderd in het woonzorgcomplex Bospark.

Duurzaam

Woonzorgcomplex Bospark wordt een duurzaam gebouw met een zo klein mogelijke milieu-footprint. Het gebouw is zuinig in energiegebruik, door o.a. zonnepanelen en duurzame warmtevoorziening. Daarnaast wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van herbruikbare materialen. Want ook zo zorgen we voor morgen.

Geïnteresseerd?

Houd de website van Fundis en de projectwebsite in de gaten voor het laatste nieuws over woonzorgcomplex Bospark.

In de regio, Woonzorgconcepten