30 oktober: Dag van de Zorg voor Morgen

Zorg voor Morgen

Op 30 oktober is het de Dag van de Zorg voor Morgen. Een landelijke dag, in het leven geroepen om extra aandacht te creëren voor de uitdagingen én oplossingen in de (ouderen)zorg.

De (ouderen)zorg staat de komende jaren voor grote uitdagingen. Dit komt (mede) door de dubbele vergrijzing, uitdagingen op de arbeidsmarkt en ons huidige stelsel. Er moet nog veel veranderen om de wereld waarin wij allemaal ouder worden, goed te kunnen blijven faciliteren. Het goede nieuws is: we zijn allemaal onderdeel van de oplossing!

Zorg voor Morgen

Landelijke dag

Binnen het Fundis netwerk zijn we continu op zoek naar kansrijke oplossingen. En dat doen we niet alleen. Samen met zorgverleners, mantelzorgers, bedrijven en gemeentes kijken we op een andere manier naar (ouderen)zorg. Daarom zijn we blij dat 30 oktober landelijk benoemd is tot de Dag van de Zorg voor Morgen: om extra aandacht te creëren voor de uitdagingen én oplossingen in de (ouderen)zorg. Zodat niet alleen binnen het Fundis netwerk, maar met ons heel Nederland nadenkt over dit thema.

Anders kijken

Met de groeiende groep ouderen en chronisch zieken enerzijds en het afnemend aantal zorgmedewerkers anderzijds staan we voor grote uitdagingen. Het is de missie van Fundis om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Anders kijken naar toekomstgerichte (ouderen)zorg staat daarbij centraal.

Zo willen we medewerkers aantrekken en behouden door te zorgen voor een goede instroom, doorstroom en uitstroom. Bijvoorbeeld door middel van het nieuwe Blinkers: een digitaal platform dat zo slim is ingericht dat de zorgvraag van cliënten effectief aansluit op de praktische mogelijkheden van zorgverleners om zorgopdrachten op te pakken en uit te voeren. 

Meer weten over de uitdagingen en oplossingen rondom personeel en arbeidsmarkt? Lees het hier.

Podcast Over Morgen

Meer inspiratie rondom de Zorg voor Morgen? Dit jaar namen wij een podcastreeks ‘Over Morgen’ op met branchevereniging Actiz. Luister en lees hier meer over de podcast.

Personeel & arbeidsmarkt