Fundis directievoorzitter Jeroen van den Oever over Gezondheidsregio Zoetermeer

zoetermeer 2025

“Als het ergens in Nederland moet lukken, dan is het hier.” Zorgaanbieders, zorgverzekeraars, zorgkantoren, gemeenten en burgers worden vertegenwoordigd in de Vereniging Gezondheidsregio Zoetermeer. Het gezamenlijke doel: een gezonde regio Zoetermeer in 2025. Jeroen van den Oever, voorzitter van de vereniging en directievoorzitter van Fundis, vertelt in Zorgvisie meer over de unieke samenwerking.

De regio Zoetermeer vergrijst in hoog tempo, en het aantal zorgverleners en mantelzorgers groeit niet mee. Daarom zet de Vereniging Gezondheidsregio Zoetermeer, opgericht in februari, in op het voorkomen van bijvoorbeeld overgewicht, diabetes-type 2, comorbiditeit en psychische problemen. 

“Met de constructie krijgen we een bestendige bestuurlijke lijn voor samenwerking,” zegt Jeroen van den Oever. “Marktwerking is soms prima, maar op bepaalde terreinen is samenwerking onontbeerlijk, zoals bij acute zorg. Met de vereniging kunnen we alle zorgaanbieders betrekken. Hiermee organiseren we commitment over essentiële zorgvraagstukken in onze regio.”

Uniek in Nederland, is dat burgers betrokken worden in de vereniging. “Deze vereniging zorgt voor echte samenwerking, over de grenzen van de domeinen heen. Dat verbetert de coördinatie. Gelukkig is de samenwerking in Zoetermeer nu al erg goed. Als het ergens in Nederland moet lukken, dan is het hier.”

Het volledige artikel van Zorgvisie met Jeroen van den Oever lees je hier (alleen voor abonnees). 

Meer over een gezonde regio Zoetermeer lees je op Zoetermeer 2025

In de regio