Over twee jaar 30 nieuwe zorgappartementen in plaats van leegstaand kantoorgebouw in Zoetermeer

zorgappartementen zoetermeer

Zoetermeer heeft er over twee jaar bijna 400 nieuwe woningen bij. Het grote leegstaande kantoorgebouw Terra Nova in Zoetermeer wordt getransformeerd tot een appartementencomplex, waarvan 30 zorgappartementen in de vorm van Amadeushuis en Amarehuis, beiden onderdeel van het Fundisnetwerk.

zorgappartementen zoetermeer
 © Breevast

Zorgappartementen

Op de plek van Terra Nova komen 385 nieuwe woningen, waarvan 30 zorgappartementen en een gezondheidscentrum, waardoor bewoners altijd goede zorg binnen handbereik hebben. De zorgappartementen komen in de vorm van een Amadeushuis; een woonplek met ondersteuning voor mensen een dementieel ziektebeeld (en hun partners), waar bewoners zo veel mogelijk op hun eigen manier hun leven kunnen voortzetten, en het Amarehuis; zelfstandig wonen met zorg en service nabij.

Amadeushuis Bergambacht is de eerste in een reeks van vijf locaties die Fundis gaat bouwen in Zuid-Holland. Naast de locaties in Zoetermeer en Bergambacht, worden ook in Alphen aan den Rijn, Waarder en Bergschenhoek binnen drie jaar nieuwe vestigingen gerealiseerd.

In de regio, Organisaties, Woonzorgconcepten