Arendshoeve in Bergambacht wordt Amadeushuis: woonplek voor mensen met dementie

arendshoeve bergambacht amadeushuis woonplek dementie

Voormalig hotel-restaurant De Arendshoeve in Bergambacht wordt verbouwd tot een Amadeushuis: een uitnodigende, warme woonplek voor mensen met dementie. Amadeushuis Bergambacht is de eerste in een reeks van vijf locaties die Fundis gaat bouwen in Zuid-Holland.

Huiselijk en vertrouwd

Het Amadeushuis biedt een woonplek met ondersteuning voor mensen een dementieel ziektebeeld (en hun partners), waar bewoners zo veel mogelijk op hun eigen manier hun leven kunnen voortzetten. Het welzijn van bewoners staat op één.

Zo mogen bewoners hun eigen spullen meenemen en gebruiken, en een eigen inrichting geven aan hun studio. Daardoor voelt de omgeving huiselijk en vertrouwd. Daarnaast is voor de gezamenlijke ruimtes een binnenhuisarchitect in de arm genomen om een stijlvolle en warme sfeer te creëren die aansluit op waar mensen met dementie zich prettig bij voelen.

De medewerkers van het Amadeushuis leveren een grote bijdrage aan de gemoedelijke en gezellige sfeer in huis. Naast goede zorg, ligt de focus op het stimuleren en activeren van de bewoners. Muziek luisteren, schilderen, koken, tuinieren; er wordt op allerlei manieren ingespeeld om extra waarde en ruimte aan iemands leven te geven. 

Amadeushuis Bergambacht

De komende maanden ondergaat het voormalig hotel-restaurant De Arendshoeve in Bergambacht een flinke verbouwing tot het allereerste Amadeushuis, waarvan de opening in juni gepland staat. De locatie krijgt in totaal 29 studio’s van gemiddeld 35 m2, voorzien van eigen sanitair. Voor gemeenschappelijk gebruik is er een zeer ruime woon/eetkeuken, waar dagelijks verse maaltijden bereid worden door de kok. Daarnaast zijn er een hobbyruimte, een grand café en een bibliotheek. Ook komt er een moestuin en kunnen de bewoners en hun gasten gebruik maken van de riante tuin. 

Meer locaties

Amadeushuis Bergambacht is de eerste in een reeks van vijf locaties die Fundis wil laten bouwen in Zuid-Holland. Ook in Alphen aan den Rijn, Zoetermeer, Waarder en Bergschenhoek worden binnen drie jaar nieuwe vestigingen gerealiseerd.

Organisaties, Sociaal contract, Woonzorgconcepten