Fundis en Actiz maken podcast ‘Over Morgen’

Fundis innovatiemanagers Patricia de Koning en Jan Willem Alst

Er moet nog veel veranderen om de wereld waarin wij allemaal ouder worden, goed te faciliteren. De zorg wordt anders, dat staat vast. In 2040 moeten 1 op de 4 Nederlanders in de zorg werken om de huidige zorg beschikbaar te houden. Dat vraagt om anders kijken naar bijvoorbeeld arbeidsmarkt, innovatie en mantelzorg.

Om het gesprek hierover aan te jagen is op 30 oktober jl. de podcastserie Over Morgen gelanceerd. In ‘De podcast Over Morgen’ gaat Jeroen Westermann in gesprek met innovatiespecialisten, millennials, babyboomers en zorgbestuurders. Hoe willen zij zelf ouder worden? Wat kunnen ze doen of wat doen ze al voor ouderen in hun omgeving? En wat is daar volgens hen voor nodig?

Fundis innovatiemanagers Patricia de Koning en Jan Willem Alst
Fundis innovatiemanagers Patricia de Koning en Jan Willem Alst

Innovatie en technologie spelen in ieder geval een grote rol voor de toekomst van de zorg voor ouderen, stellen innovatiespecialisten Patricia de Koning en Jan Willem Alst. Zij zijn te gast in de eerste aflevering van de podcast Over Morgen. De ontwikkelingen op het gebied van technologie gaan snel en door de coronacrisis zien zij ook meer acceptatie van technologie, zoals beeldschermzorg.

Zorg voor morgen

Voor Fundis staat anders kijken naar toekomstbestendige ouderenzorg centraal. Als groep van bedrijven zetten we ons in om het juiste aanbod te bieden aan kwetsbare ouderen en chronisch zieken. “Er moet nog veel veranderen om de wereld waarin wij allemaal ouder worden, goed te faciliteren”, zegt Fundis-bestuurder Jeroen van den Oever.

Fundis is al enige tijd op zoek naar nieuwe, kansrijke oplossingen binnen zes thema’s, waaronder o.a. arbeidsmarkt, zorginnovaties en woonzorgconcepten. Onder de noemer Zorg voor morgen vraagt Fundis doorlopend intern aandacht voor de toekomst van de zorg, maar hoopt ook mensen buiten de organisatie te inspireren. Jeroen van den Oever: “Hiermee hopen wij dat niet alleen de zorgorganisaties binnen de Fundis groep blijven nadenken over dit onderwerp, maar met ons heel Nederland.”

De podcast Over Morgen is een co creatie van Fundis en branchevereniging Actiz. Van de vierdelige reeks komt elke vrijdag een aflevering online, telkens vanuit een ander perspectief ‘Over Morgen’.

Luister de podcast

Op praatvandaagovermorgen.nl staat een overzicht van alle afleveringen van de podcastreeks. Daar kunnen ook de in de aflevering gebruikte gesprekskaarten gedownload worden, die helpen het gesprek over morgen te voeren. De podcast Over Morgen is ook te vinden en beluisteren via Spotify en Apple podcast

Data, Juiste zorg op de juiste plek, Personeel & arbeidsmarkt, Sociaal contract, Tech, Woonzorgconcepten