30-10: Dag van de Zorg voor Morgen

De (ouderen)zorg staat de komende jaren voor grote uitdagingen. Dit komt (mede) door de dubbele vergrijzing, uitdagingen op de arbeidsmarkt en ons huidige stelsel. Er moet nog veel veranderen om de wereld waarin wij allemaal ouder worden, goed te faciliteren. We zijn hard op zoek naar nieuwe kansrijke oplossingen, dat is onderdeel van de expeditie van Fundis.

Door het snel veranderende zorglandschap en de maatregelen vanuit de overheid beseften we al vroeg te bekijken wat de verzorgingsstaat nog kan regelen en wat we in de wijk, met familie en anderen, moeten zien op te lossen. Prettig, maar ook noodzakelijk, omdat ons zorgstelsel anders onherroepelijk vastloopt door de toenemende vergrijzing en de stijgende personeelstekorten. Om over toekomstige overheidsbezuinigingen als gevolg van de coronacrisis nog maar te zwijgen.

De situatie nu én die in de toekomst verdienen allebei onze volle aandacht. Wij zetten daarom onze grote reis voort, juist nu, om straks met alle collega’s en Fundisbedrijven goed voorbereid te zijn op de zorg van morgen. Dit doen wij bijvoorbeeld met de interne campagne ‘Zorg voor Morgen’

2019: op 30 & 31 oktober kwamen ruim 2000 zorgmedewerkers (Fundis) bij elkaar op het Zorg voor Morgen Festival om te praten over de Zorg van Morgen

Landelijke dag op 30-10

Wij willen op 30 oktober jaarlijks extra aandacht creëren voor de Zorg voor Morgen. Hiermee hopen wij dat niet alleen de zorgorganisaties binnen de Fundis groep blijven nadenken over dit onderwerp, maar met ons heel Nederland. We zijn dan ook blij dat de issuemakers vanaf 2020 30 oktober als de dag van de Zorg voor Morgen heeft opgenomen op hun jaaroverzicht. Dit jaar namen wij ter ere van deze dag een podcastreeks ‘Over Morgen’ op met branchevereniging Actiz lees hier meer over de podcast.

Data, Juiste zorg op de juiste plek, Personeel & arbeidsmarkt, Sociaal contract, Tech, Woonzorgconcepten