Het Potentieel Pakken krijgt bijval

Ruimte tot meer werken bij parttimers in de zorg

De coronacrisis laat zien dat er bij parttimers in de zorg ruimte is tot meer arbeidsuren, aldus branchevereniging ActiZ. De branchevereniging onderschrijft hiermee een conclusie die begin dit jaar al werd getrokken door stichting Het Potentieel Pakken – waarbij Vierstroom Zorg Thuis een belangrijke rol speelde.

Volgens ActiZ heeft de coronacrisis geleid tot ‘versnelde inzichten in de inzet, flexibiliteit én mogelijkheden van medewerkers’. Met als belangrijke bevinding dat er nog veel onbenut potentieel is bij zittende medewerkers. De branchevereniging wil dit inzicht meer on top of mind krijgen door een nieuw adagium te promoten: ‘bekwaam is bevoegd’.

Het Potentieel Pakken
Bij Vierstroom Zorg Thuis zijn deze kansen al langer bekend. Daarom is de organisatie betrokken bij stichting Het Potentieel Pakken, die hierin voorloper is. Vierstroom Zorg Thuis werkte mee aan een test, die inderdaad nieuw perspectief aantoonde. Directeur Susan Veenhoff liet destijds weten: ‘Een gescheiden moeder die de ene week de kinderen heeft en de andere week niet, zou in die andere week 8 uur meer kunnen werken.’

Inzichten onbenut potentieel
Om barrières weg te nemen en inzichten over onbenut potentieel bij zittende medewerkers te vergroten, formuleerde ActiZ recentelijk een document ‘Feiten en fabels over bekwaam en bevoegd’. De branchevereniging stelt: ‘Als we het adagium ‘bekwaam is bevoegd’ omarmen, blijkt er veel mogelijk.’

Lees hier verder op Actiz.nl

Organisaties, Personeel & arbeidsmarkt