‘Laat verpleeghuis beslissen over bezoek bij tweede coronagolf’

Laat verpleeghuizen zelf kiezen over bezoek

Mocht er een tweede coronagolf komen, dan is een landelijk bezoekverbod voor verpleeghuizen niet de beste keuze. Althans, dat vinden onderzoekers van de UMC’s van Leiden en Groningen. De onderzoekers kwamen tot deze conclusie nadat zij de maatregelen bij verpleeghuizen tijdens de coronacrisis onder de loep hadden genomen.

Een eenduidige bezoekregeling voor alle verpleeghuizen was volgens de onderzoekers lang niet voor alle verpleeghuizen, cliënten en hun naasten een optimale keuze. De best passende bezoekregeling kan beter per verpleeghuis worden bepaald, omdat dit samenhangt met verschillende variabelen, zoals het aantal besmettingen in de regio of de mate van angst voor bezoek.

Lees verder op Skipr.nl