Fonkelnieuwe De State Hillegersberg verwelkomt cliënten

Bewoners Transmitt naar nieuuwbouw De State Hillegersberg

Cliënten van Transmitt Revalidatie en WelThuis hebben een deel van de nieuwbouw van locatie De State in Rotterdam in gebruik genomen. De cliënten krijgen hier een tijdelijk onderkomen. Afronding van de volledige renovatie van De State in de wijk Hillegersberg staat gepland voor 2021. Transmitt-directeur Hanneke van Hooijdonk is trots: ‘Wat een werk is er verzet!’

Het pand de State Hillegersberg voldoet niet meer aan de hedendaagse wensen en eisen. Daarom krijgt de locatie voor revalidatie en verpleeghuiszorg in Rotterdam een indrukwekkende, duurzame make-over. Het gaat om renovatie én (her)bouw. Op 16 oktober 2019 werd hiervoor de eerste paal geslagen. Afgelopen vrijdag 19 juni namen de eerste cliënten intrek in het vernieuwde deel.

Logistiek plan
De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd, zodat de zorg op locatie kan doorgaan. Dat is ingewikkeld, want de renovatie/nieuwbouw duurt tot in 2021. Daarom is er een secuur logistiek plan opgesteld. Om ruimte te maken voor de werkzaamheden zijn bijvoorbeeld een aantal bedrijfsonderdelen en voorzieningen intern verhuisd, zoals de kapsalon, diverse behandel- en spreekruimten en een aantal kantoorruimten.

‘Enorm trots’
De werkzaamheden en logistieke consequenties vragen veel van bewoners, cliënten, medewerkers en soms van omwonenden. En dat beseft Transmitt-directeur Hanneke van Hooijdonk: ‘Ik ben enorm trots op de samenwerking vandaag van alle medewerkers van Transmitt Revalidatie, Goudenhart en Fundis Vastgoed. Wat een werk is er verzet!’

Nieuwe gevel
Sinds maart 2020 wordt steeds beter zichtbaar hoe De State er uiteindelijk uit gaat zien. Toen werd een groot deel van de gevel geplaatst en de ramen. Binnen werd er een nieuwe lift geplaatst en zijn de badkamers betegeld. Vervolgens werd er werk gemaakt van de plafonds en zijn de muren gestuct. Er zijn nieuwe bedden en nieuwe nachtkastjes. En sinds 22 mei is de gloednieuwe gevel volledig zichtbaar.

48 tweekamerappartementen
Er komen nieuwe ontmoetingsruimten, huiskamers en revalidatieruimten. Voor bewoners die langdurige zorg van WelThuis ontvangen, worden er 48 tweekamerappartementen ingericht met eigen sanitaire voorzieningen. En op de begane grond is plaats voor een brasserie, een ruime oefenzaal, fitnesszaal en behandel- en gespreksruimten.

Duurzaamheid en comfort
De aangepaste en verduurzaamde locatie zal worden opgetrokken uit natuurlijke materialen. Asbest wordt verwijderd, op het dak komen zonnepanelen en verder ligt er de ambitie om gasloos te zijn. Een interieurarchitect zal toezien op het comfort, de inrichting en aankleding van het nieuwe pand. Uitgangspunt is dat kleuren en materialen bijdragen aan het herstel en welbevinden van revalidanten, cliënten, gasten en bewoners.

Transmitt, WelThuis en Goudenhart
De State Hillegersberg aan de Van Beethovenlaan geeft onderdak aan 3 dienstverlenende organisaties die aan Fundis zijn verbonden. Transmitt Revalidatie, WelThuis en Goudenhart bieden tijdelijke én permanente zorg aan kwetsbare ouderen, revalidanten en cliënten met een chronische ziekte.

Video
Meer indrukken van de verbouwing? Klik hier voor een video (1 min. 20 sec.)

Organisaties, Woonzorgconcepten