Oranje knop om tijdens Koningsdag en Bevrijdingsdag

Koningsdag 2020 Woningsdag

Zelfs een coronacrisis houdt de feestelijkheden van Koningsdag en Bevrijdingsdag niet weg. Nationale feestdagen zijn er voor ons allemaal, ook in coronatijd. Hoe vierden onze cliënten Koningsdag? En wat heeft 5 mei in petto?

Koningsdag ging als een indrukwekkende oranje golf langs en door onze woonzorglocaties. Uiteraard hadden veel bewoners en medewerkers voor de gelegenheid oranje kledingstukken aangetrokken. En op tal van plaatsen werd genoten van zoetigheden en Hollandse hapjes. Ook er was vrolijke muziek en er waren spelletjes te doen. Maar wel alles op minimaal anderhalve meter afstand van elkaar.

Koningsdag
Op De Boomgaerd in Zoetermeer werd geknutseld en een koningsquiz gespeeld. Er werden tompouces gegeten, gesjoeld en meer. Ook verderop in Zoetermeer bij woonzorglocatie Magnolia was er lekkers bij de koffie en waren de ruimtes versierd, In Haastrecht konden bewoners van De Liezeborgh luisteren naar een optreden van de Troubadours.

Muziek was er ook in Linschoten en Woerden. Bij locaties De Lindewaard en De Thuynen dook een draaiorgel op met vrolijke muziek. Familieleden genoten op gepaste afstand mee. In de middag stond bij De Thuynen ook nog harmonie De Vriendschap uit Woerden klaar voor een muzikaal optreden.

Locatie De Rozentuin in Zoetermeer had tal van ideeën gebundeld voor Koningsdag, variërend van knikkeren en ringwerpen tot Nederlandstalige liedjes meezingen en -dansen. ’s Ochtends werd gezamenlijk vanaf de balkons en tuintjes het Wilhelmus gezongen. En na de lunch konden bewoners oud-Hollandse liedjes meezingen met 2 koorleden van Stichting Piëzo die buiten op het terrein stonden.

5 mei
Voor 4 en 5 mei zijn er wederom allerlei extra’s geregeld op de locaties. In geval van Vivaldi in Zoetermeer start dit zelfs al op 3 mei als de dominee langskomt (inclusief zang en muziek). Tijdens de dodenherdenking in Woerden staan trompettisten gepland bij locatie De Thuynen om de 2 minuten stilte af te kondigen. Op locatie De Lindewaard in Linschoten kunnen bewoners met het welzijnsteam Polygoonjournaals terugkijken en het gesprek aangaan over de oorlogsperiode. En bij De Morgenster in Zoetermeer zal een bewoner een gedicht voordragen. Een video daarvan komt mogelijk op Zorg TV en Familienet.

Voor Bevrijdingsdag hebben sommige locaties optredens geregeld. Bij De Thuynen in Woerden komt op 5 mei een klezmerband de bewoners van opvrolijken en ook bij De Morgenster in Zoetermeer is er een optreden (in de tuin en aan de achterkant). Bij Magnolia en Vivaldi in Zoetermeer is er gebak. En dankzij de kookactie van een lieve familie, kunnen bewoners én medewerkers van 1 afdeling van De Boomgaerd in Zoetermeer samen genieten van een heerlijke lunch.