Bloemenregen voor thuiszittende ouderen

Bloemen voor thuiszittende ouderen

Misschien kunnen we de corona-malaise iets verzachten voor ouderen thuis, dachten rapper Ali B, de sierteeltindustrie en ouderenbond ANBO. Maar liefst 150.000 bossen werden er in Nederland bezorgd. Operatie ‘Flower Power’. Een groot deel werd dankbaar in ontvangst genomen door de zelfstandig wonende cliënten van Vierstroom Zorg Thuis.

Bekijk hieronder de video

Om de risico’s op het coronavirus te verkleinen, zitten heel veel zelfstandig wonende ouderen al wekenlang thuis. Een zeer zware opgave. Daarom besloot rapper Ali B om hen in het zonnetje te zetten door bloemen te bezorgen. Tot genoegen van Susan Veenhoff, directeur van Vierstroom Zorg Thuis: ‘Mooie bloemenactie! Samen met Ali B en heel veel vrijwilligers hebben we bloemen uitgedeeld aan onze 4.700 cliënten thuis.’

Meteen enthousiast
‘Eenzaamheid is nog nooit zo dichtbij gekomen’, aldus Ali B op de website van ouderenorganisatie ANBO. ‘Ik wilde graag iets doen om ouderen tijdens Pasen te laten weten dat we ze niet vergeten. De sierteeltindustrie was meteen enthousiast. De bloemenbranche heeft het op dit moment zwaar, maar wilde toch graag meedoen.’ De ANBO, De Winter Logistics, vrijwilligers en collega’s uit de zorg hielpen mee.

Reactie minister
Minister Hugo de Jonge van VWS reageerde op de actie: ‘Wij zeggen: “Beperk het bezoek aan oudere mensen, maar hou het contact.” Dit is een fantastische actie om te zorgen dat we als samenleving dat contact houden.’

‘We blijven doorgaan’
Voor de ANBO is de bloemenactie één initiatief binnen een grotere reeks. Voorzitter Liane den Haan: ‘We realiseren ons dat we met deze actie niet alle ouderen in Nederland een bos bloemen kunnen geven. Daarom blijven we ook doorgaan met onze andere activiteiten om ouderen in deze lastige tijd te steunen: met onze telefoonlijn die zeven dagen per week van 9 tot 21 uur open is.’