Opening COVID Opvangcentrum Bergambacht

Hotel-restaurant De Arendshoeve in Bergambacht doet vanaf donderdag 2 april dienst als opvangcentrum voor coronapatiënten uit de regio. In totaal zijn er 34 bedden beschikbaar en voldoende personeel.

Zorgorganisatie WelThuis heeft het initiatief genomen om ook in de gemeente Krimpenerwaard een locatie gereed te maken om cliënten – met name kwetsbare ouderen – besmet met het coronavirus op te vangen en verzorgen. In samenwerking met KW Horeca en in samenspraak met de gemeente is gekozen voor De Arendshoeve.

‘Juiste hulp aan mensen in nood’
‘Het is fijn te merken dat in tijden van crisis inwoners en organisaties opstaan om met elkaar de juiste hulp te bieden aan mensen in nood’, aldus burgemeester Cazemier. Wethouder Sleeuwenhoek spreekt haar waardering uit voor de inzet van WelThuis en De Arendshoeve om coronapatiënten een plaats te bieden: ‘Daarmee dragen wij met elkaar ons steentje bij om uitbraak van het virus het hoofd te bieden.’

Wij dragen met elkaar ons steentje bij’

Ingrijpende maatregelen nodig én goede voorzieningen
Nederland staat voor de uitdagende opdracht om de uitbraak van het coronavirus het hoofd te bieden. Om besmetting en verdere verspreiding van COVID-19 (corona) te voorkomen, zijn er ingrijpende maatregelen nodig én goede voorzieningen. Daarom worden in heel Nederland COVID-centra worden geopend. Ook in de gemeente Krimpenerwaard.

Eind maart openden er ook al 2 coronaopvangcentra in Zoetermeer.