Sociale hulpdienst Corona van start

Sociale hulpdienst Corona van start

De gemeente Rotterdam, welzijnswerk, Trevvel en andere partners pakken tijdens de coronacrisis hulpvragen op van ouderen en andere risicogroepen in Rotterdam. Daarbij kan gedacht worden aan het ophalen van medicijnen bij de apotheek, het doen van boodschappen of gewoon even telefonisch contact als iemand zich eenzaam voelt.

Lees hier het bericht op Rotterdam.nl

Via telefoonnummer 14 010 kunnen Rotterdammers hun hulpvraag doen. Daarnaast kunnen ook mantelzorgers en professionals, zoals huishoudelijke hulpen en thuiszorg, een melding doen. Tijdens hun werkzaamheden signaleren zij wellicht problemen, zoals een lege koelkast, die zij niet zelf kunnen oplossen. Meldingen en hulpvragen worden vervolgens doorgezet naar het welzijnswerk dat in elk gebied, van Pernis tot IJsselmonde, actief is.

Belteam
Naast de inzet op hulpvragen vanuit 14 010 is er een belteam dat vanuit het welzijnswerk proactief ouderen belt om hen te vragen hoe het gaat en te kijken of het noodzakelijk is om bij te springen met praktische klusjes.