Het coronavirus; hoe gaan wij ermee om?

Fundis preventie coronavirus

Fundis houdt samen met ons netwerk van bedrijven de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten. Daarbij volgen wij de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Fundis houdt al langer rekening met de verspreiding van het coronavirus. Wij beschouwen de informatievoorziening van het RIVM daarbij als leidend. Om doortastend te kunnen reageren op situaties zoals met het coronavirus, hebben wij een infectiepreventiecommissie.

Kennis delen is hierbij erg belangrijk. Wij hechten waarde aan overleg. Dat doen we bijvoorbeeld met interne en externe deskundigen, zoals specialisten van het LangeLand Ziekenhuis waarmee we nauw samenwerken. Maar ook met de GGD en de bedrijfsarts.

Intern
Na de constatering van coronavirus in ons land hebben wij een interne memo gedeeld. Daarin wijzen wij medewerkers op het belang van het handhaven van het hygiƫneprotocol. Overigens staan daarin maatregelen die wij in ons werk al als standaard beschouwen.

Fundis beschikt over een richtlijn die aanduidt welke (aanvullende) maatregelen wij moeten nemen, zodra de situatie in ons land wijzigt. En ook als het virus mocht overslaan naar ons werkgebied, zijn wij voorbereid. Via onze infectiepreventiecommissie kunnen wij tot handelen overgaan.

Vragen?
Heeft u vragen of wellicht zorgen over het coronavirus? Bel dan met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu via 030-274 91 11.

Wilt u meer achtergrondinformatie over het coronavirus? Klik dan hier
Het RIVM heeft tevens een lijst met vragen en antwoorden met betrekking tot het coronavirus.

Wat kunt u zelf doen?
Om te voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt, is het aan te raden om vooral goed uw handen te wassen. In deze video wordt uitgelegd hoe u dat doet. Niezen en hoesten kunt u het beste doen in uw elleboogplooi, niet in uw handen.