Meer aandacht voor binden personeel nu animo voor zorg groeit

Koesteren en binden zorgpersoneel

‘Ondersteuning is nooit ver weg. Alleen staan bij ons is er niet bij’, aldus senior HR-adviseur Monique Tent over stagebegeleiding bij WelThuis. Bovendien kunnen belangstellenden al ver voordat hun opleiding start, kennismaken met het werk op woonzorglocaties. Zo wil WelThuis personeelsuitval tegengaan. Landelijk haakt zo’n 40 procent van de startende zorgmedewerkers na 2 jaar af. En dat moet anders.

Lees en bekijk het nieuwsbericht en de video’s van Omroep West, met reacties van Monique Tent en met Laurence Mannot (locatiemanager WelThuis De Rozentuin & De Boomgaerd).

Vaker keuze zorgopleiding
Zorginstelling WelThuis met onder meer vestigingen in Gouda en Zoetermeer, heeft op dit moment 20 vacatures. Maar door pensionering zien ze bij WelThuis de komende 3 jaar daar zeker 100 bij komen. Steeds meer mensen kiezen voor een opleiding in de zorg, blijkt uit cijfers van regionale opleiders. Dat stemt het hoofd personeelszaken van de zorginstelling tevreden, maar zorgen zijn er wel over het afbreukrisico.

Voorwerkperiode zij-instromers
‘Ook wij kennen het beeld dat mensen er snel de brui aan geven’, vertelt Monique Tent. ‘We zien dat medewerkers weleens een andere verwachting van het werk hebben als ze met de opleiding starten en er een toch wat geromantiseerd beeld op nahouden.’ Het is daarom dat WelThuis binnenkort een voorwerkperiode introduceert voor zij-instromers.


Personeel & arbeidsmarkt