In beweging biedt revalidatiezorg in het LangeLand Ziekenhuis

In beweging in LangeLand Ziekenhuis

Vanaf 31 januari 2020 kunnen kwetsbare mensen die moeten revalideren en verschillende behandelingen nodig hebben terecht op afdeling Madelief in het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer. Dit wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking van In beweging en het LangeLand Ziekenhuis.

In beweging biedt al langere tijd revalidatiezorg in verpleeghuis Vivaldi in Zoetermeer, maar voortaan ook in het LangeLand Ziekenhuis, waar – net als in Vivaldi – deskundige zorgverleners werkzaam zijn.

Aanmelden
Mensen met een revalidatievraag na ziekenhuisopname, kunnen aangemeld worden door de transferverpleegkundige van het LangeLand ziekenhuis. De aanmelding komt bij de transferverpleegkundige van In beweging terecht die een inschatting maakt of In beweging passende zorg kan bieden tijdens een revalidatietraject.

Samenwerking
In beweging werkt nauw samen met de behandelaren van de zelfstandige behandeldienst Goudenhart, zoals fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, diëtist, psycholoog en specialist ouderengeneeskunde. Een revalidatietraject bij In beweging duurt gemiddeld 2 tot 6 weken.

Madelief De afdeling Madelief bestaat uit zes bedden en bevindt zich op de vierde etage van het ziekenhuis, route 69. Patiënten verblijven hier met maximaal één of twee andere cliënten op een kamer. Er zijn meerdere badkamers aanwezig op de afdeling. Afhankelijk van het aantal cliënten wordt een badkamer gedeeld.

Naar de het bericht van Omroep West

In de regio, Juiste zorg op de juiste plek, Organisaties