Herstel- en revalidatiezorg krijgt nieuwbouw in Bergambacht

Nieuwbouw Bergambacht

Zorgpension en In beweging zijn op woensdag 11 december feestelijk gestart met de bouw van een nieuwe onderkomen in Bergambacht. Daar komt een locatie voor herstel- en revalidatiezorg. De opening staat gepland voor eind 2020.

Met het slaan van de eerste heipaal is er in Bergambacht een begin gemaakt met de bouw van een nieuw pand voor herstelzorg en revalidatiezorg. Dit gebeurt op initiatief van organisaties In beweging (geriatrische revalidatie) en Zorgpension (kortdurend eerstelijnsverblijf). Met de realisatie van het gebouw spelen de samenwerkende organisaties concreet in op de groeiende behoefte aan revalidatie- en kort verblijf-plekken.       

34 eenpersoonskamers
Op de Jan Blankenstraat in Bergambacht komt eind 2020 een gebouw met twee verdiepingen met uitzicht over de polder. De locatie, die duurzaam wordt gebouwd, biedt ruimte aan 34 eenpersoonskamers (voor maximaal 36 cliënten) met eigen sanitair. Er zijn gemeenschappelijke huiskamers waar cliënten en patiënten gezamenlijk kunnen ontbijten, lunchen en dineren. Ook is er een oefenzaal waar cliënten en patiënten onder deskundige begeleiding trainingsprogramma’s kunnen uitvoeren.

Meer armslag
Huisartsen, ziekenhuizen en andere zorglocaties geven al langer aan dat zij moeite hebben om met name oudere patiënten door te verwijzen naar plekken waar de juiste zorg wordt geboden. Dit is landelijk een groeiend probleem. De nieuwe vestiging voor revalidatie en (kort) verblijf in Bergambacht geeft de zorgsector hierin iets meer armslag.

Wethouder en directeuren
Het slaan van de eerste paal werd onder meer bijgewoond door wethouder Leon de Wit van de gemeente Krimpenerwaard (Ruimtelijke Ordening), directeur riz bouw Wim van Ziel (eigenaar en verhuurder), directeur Zorgpension Bart Dingemans, directeur In beweging Petra Pronk en bestuursvoorzitter Jeroen van den Oever van Fundis.

Over Zorgpension
Zorgpension biedt kortdurend eerstelijnsverblijf aan mensen die om uiteenlopende redenen een periode niet thuis kunnen wonen. Zorgpension begeleidt cliënten naar hernieuwde zelfstandigheid en ondersteunt in veilige terugkeer naar huis. Zorgpension doet dit in nauwe samenwerking met de cliënten, hun mantelzorgers en professionals.

Over In beweging
In beweging biedt geriatrische revalidatiezorg aan mensen die door hun leeftijd of aandoeningen kwetsbaar zijn en langer de tijd nodig hebben om te herstellen. Bijvoorbeeld na een ongeval of operatie. Soms is het niet meer nodig om in het ziekenhuis te blijven maar kan iemand nog niet naar huis omdat revalidatie noodzakelijk is. In Beweging zorgt er samen met het ziekenhuis voor dat de overstap goed verloopt.