Applaus voor eerste paal de State Hillegersberg

De eerste paal voor de renovatie en (her)bouw van locatie de State Hillegersberg ging woensdag 16 oktober de grond in. Deze locatie voor revalidatie en verpleeghuiszorg in Rotterdam krijgt de komende tijd een indrukwekkende en duurzame make-over.

Het moest allemaal van een afstandje gebeuren om de veiligheid van alle aanwezigen te garanderen, maar met behulp voor een rode knop, kwam het handig tot de start van de heiwerkzaamheden aan de State Hillegersberg. Het slaan van de eerste paal werd gevolgd door een flinke hoeveelheid genodigden, waaronder bewoners en cliënten, medewerkers en vrijwilligers en leden van de cliëntenraad.

Toekomstbestendig
De ingebruikname van (de hernieuwde) De State staat gepland voor het eerste kwartaal van 2021, maar de start van de bouw is alvast een feestelijk moment voor allerlei betrokkenen. De State Hillegersberg aan de Van Beethovenlaan geeft onderdak aan 3 dienstverlenende organisaties die aan Fundis zijn verbonden. Goudenhart, Transmitt Revalidatie en WelThuis bieden tijdelijke en permanente zorg aan kwetsbare ouderen, revalidanten en cliënten met een chronische ziekte. Hun onderkomen voldeed niet langer aan de hedendaagse wensen en dus werd besloten om de locatie toekomstbestendig te maken.

Duurzaamheid en comfort
Het aangepaste en verduurzaamde gebouw zal worden opgetrokken uit natuurlijke materialen. Asbest wordt verwijderd, op het dak komen zonnepanelen en verder ligt er de ambitie om gasloos te zijn. Een interieurarchitect zal toezien op het comfort, de inrichting en aankleding van het nieuwe pand. Uitgangspunt is dat kleuren en materialen bijdragen aan het herstel en welbevinden van revalidanten, cliënten, gasten en bewoners.

Foto hierboven: medewerkers, cliënten van de State en andere belangstellenden zien toe hoe de eerste paal wordt geslagen.
Openingsbeeld: directeur Transmitt Revalidatie Hanneke van Hooijdonk geeft samen met een cliënt het signaal om te starten met het slaan van de eerste paal.

Nieuwe ruimten
Er komen nieuwe ontmoetingsruimten, huiskamers en revalidatieruimten. Voor bewoners die langdurige zorg van WelThuis ontvangen, worden er 2-kamerappartementen ingericht met eigen sanitaire voorzieningen. En op de begane grond is plaats voor een brasserie, een ruime oefenzaal, fitnesszaal en gespreksruimten.

Tot in 2021
De renovatie/nieuwbouw duurt tot in 2021. Tijdens de werkzaamheden blijven de bewoners, cliënten en medewerkers aanwezig. Via een logistiek plan wordt daar rekening mee gehouden. Om ruimte te maken voor de werkzaamheden zijn bijvoorbeeld een aantal bedrijfsonderdelen en voorzieningen intern verhuisd, zoals de kapsalon, diverse behandel- en spreekruimten en een aantal kantoorruimten.

De heiwerkzaamheden die nu zijn gestart duren 2 dagen, met een mogelijke uitloop van 1 dag. Wilt u meer weten over de State Hillegersberg? Kijk dan op de website.