Zorgpension start nieuwe locatie

Zorgpension biedt cliënten die recent een operatie hebben ondergaan en/of herstellende zijn van een ziekte tijdelijk een compleet verzorgd en gastvrij verblijf.  Ook iedereen die tot rust wil komen wanneer het thuis even niet meer gaat, kan terecht in het Zorgpension. Het kan gaan om ouderen die het thuis even niet meer redden, maar medisch gezien niet in het ziekenhuis thuishoren. Buiten kantoortijden is het ziekenhuis in veel regio’s echter de enige zorginstelling die 24/7 in bedrijf is. Daarom belanden met name ouderen vaak onnodig in het ziekenhuis. De zorgpensions voorzien in die leemte.

Herstel

De begeleiding is volledig gericht op herstel. En op het herwinnen van de zelfstandigheid ter voorbereiding op de terugkeer naar huis. De dagelijkse zorg in het Zorgpension vindt plaats in nauwe samenspraak met de cliënt, diens huisarts en de zorgmedewerkers. Door middel van een herstelprogramma bereiden cliënten zich voor op een terugkeer naar huis. Zorgpension werkt nauw samen met huisartsen, ziekenhuizen en andere betrokken zorgverleners in Baarn en omgeving.

Werkwijze

Aanmelden voor verblijf in het Zorgpension kan rechtstreeks bij de transferverpleegkundige van Zorgpension. Een andere mogelijkheid is dat de huisarts of transferverpleegkundige van het ziekenhuis een patiënt – in samenspraak – verwijst.  Cliënten kunnen op particuliere basis of met een Persoonsgebonden Budget (PGB) gebruik maken van de mogelijkheden van Zorgpension. Wanneer er een indicatie is gesteld, wordt verblijf in het Zorgpension vergoed door de zorgverzekeraar. 

Locaties

Zorgpension Baarn is gevestigd in het Meander Medisch Centrum gelegen aan de Molenweg 2 in Baarn. Eerder opende Zorgpension al locaties in Capelle aan den IJssel, Rotterdam, Woerden en Zoetermeer. Kijk voor meer informatie op de site van Zorgpension