Rotterdamse wethouder De Langen opent Zorgpension in Havenpolikliniek

Vrijdag 7 december 2018 opende de Rotterdamse wethouder Sven de Langen, verantwoordelijk voor onder andere volksgezondheid, zorg en ouderen, officieel Zorgpension gevestigd in de Havenpolikliniek.

Toejuichen

Met het stuk slaan van een fles champagne, een symbolische verwijzing naar de ligging nabij de oude haven van Rotterdam, werd de Rotterdamse locatie van Zorgpension officieel geopend. Wethouder de Langen gaf aan het initiatief toe te juichen. “Zorgpension is een belangrijke en concrete stap in het bieden van kortdurende en passende zorg en ondersteuning voor ouderen voor wie dit thuis tijdelijk niet mogelijk is. Het is fantastisch dat in Rotterdam wordt nagedacht over vernieuwende mogelijkheden voor de groeiende groep oudere Rotterdammers”, aldus wethouder De Langen.

Herstelzorg

Zorgpension biedt cliënten die recent een operatie hebben ondergaan en/of herstellende zijn van een ziekte tijdelijk een compleet verzorgd en gastvrij verblijf.  Ook iedereen die tot rust wil komen wanneer het thuis even niet meer gaat, kan terecht in het Zorgpension. Verblijf in het Zorgpension voorkomt dat oudere cliënten onnodig (lang) in het ziekenhuis belanden. Op de 4de etage van de Havenpolikliniek in Rotterdam – met uitzicht op de Maas en het Haringvliet – zijn 20 ELV bedden beschikbaar. De begeleiding is volledig gericht op herstel. En op het herwinnen van de zelfstandigheid ter voorbereiding op de terugkeer naar huis. Deskundige zorgmedewerkers van Zorgpension zijn 24 uur per dag aanwezig. De regie ligt bij de huisarts.

Aanmelden

Aanmelden voor verblijf in het Zorgpension kan rechtstreeks bij de transferverpleegkundige van Zorgpension. Een andere mogelijkheid is dat de huisarts of transferverpleegkundige van het ziekenhuis een patiënt – in samenspraak – verwijst.  Cliënten kunnen op particuliere basis of met een Persoonsgebonden Budget (PGB) gebruik maken van de mogelijkheden van Zorgpension. Wanneer er een indicatie is gesteld wordt verblijf in het Zorgpension vergoed door de zorgverzekeraar.

Samenwerking

Zorgpension werkt in de Havenpolikliniek nauw samen met de partnerziekenhuizen (Erasmus MC, Franciscus Gasthuis & Vlietland, Maasstad Ziekenhuis en IJsselland Ziekenhuis) en met de huisartsen en andere betrokken zorgverleners in Rotterdam Centrum. Zorgpension heeft ook locaties in Capelle aan den IJssel, Woerden en Zoetermeer.

Persvermeldingen

Lees ook het uitgebreide artikel dat in het AD editie Rotterdam verschenen is.
Kijk voor meer informatie op de site van Zorgpension.