Renate Westerlaken nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen Fundis

Per 1 december 2018 is Renate Westerlaken toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Fundis in de rol van voorzitter. 

Steentje bijdragen

Renate Westerlaken (58 jaar) is in het dagelijks leven directeur-bestuurder van Ronald McDonald Kinderfonds. Eerder was zij onder meer burgemeester van de gemeente Lopik en wethouder namens het CDA in de gemeente Veenendaal met in haar portefeuille onder andere ouderenzorg, volksgezondheid, invoering Wmo en welzijn. Zo heeft zij van verschillende invalshoeken de wereld van de ouderenzorg leren kennen. Westerlaken over deze benoeming: “De bedrijven van Fundis acteren in een complexe en uitdagende wereld waar de komende jaren ook het nodige te gebeuren staat. Ik draag daar met mijn achtergrond graag een steentje aan bij.”

Trots

Westerlaken volgt in deze positie Liane den Haan op die na twee termijnen van vier jaar de raad medio december gaat verlaten. “Ik ben buitengewoon trots op Fundis en de bedrijven. Oog voor innovatie en de vernieuwingskracht van bestuur, management en medewerkers in deze voor de zorg roerige tijden verdient grote waardering”, aldus Liane den Haan.

Samenstelling

De Raad van Commissarissen van Fundis bestaat na het vertrek van Liane den Haan en de komst van Renate Westerlaken voorts uit Alice Stäbler, Fons Jurgens, Mart Bekkers en Constant van Schelven. Dezelfde raad functioneert sinds de bestuurlijke fusie met de Stichting Centrum voor Reuma en Revalidatie Rotterdam ook als toezichthouder van deze organisatie en wordt in die hoedanigheid aangevuld met Jaap Tromp.