Zorgpension opent 5de locatie in Havenpolikliniek

Op 1 oktober 2018 heeft Zorgpension, onderdeel van Fundis, zijn vijfde locatie geopend. Op de 4de etage van de Havenpolikliniek in Rotterdam – met uitzicht op de Maas en het Haringvliet – zijn 20 plaatsen beschikbaar voor gasten die tijdelijk herstelzorg nodig hebben.

Gastvrij verblijf

De Zorgpension locaties bieden gasten die recent een operatie hebben ondergaan en/of herstellende zijn van een ziekte tijdelijk een compleet verzorgd en gastvrij verblijf.  Ook iedereen die tot rust wil komen wanneer het thuis even niet meer gaat, kan terecht in het Zorgpension. Het kan gaan om ouderen die het thuis even niet meer redden, maar medisch gezien niet in het ziekenhuis thuishoren. Buiten kantoortijden is het ziekenhuis in veel regio’s echter de enige zorginstelling die 24/7 in bedrijf is. Daarom belanden met name ouderen vaak onnodig in het ziekenhuis. De zorgpensions voorzien in die leemte.

Herstelzorg

De begeleiding is volledig gericht op herstel. En op het herwinnen van de zelfstandigheid ter voorbereiding op de terugkeer naar huis. De dagelijkse zorg in het Zorgpension vindt plaats in nauwe samenspraak met de gast, diens huisarts en de zorgmedewerkers. De wensen, behoeften en mogelijkheden van gasten staan centraal. Door middel van een herstelprogramma bereiden gasten zich voor op een terugkeer naar huis.

Samenwerking

Zorgpension werkt nauw samen met de partnerziekenhuizen (Erasmus MC, Franciscus Gasthuis & Vlietland, Maasstad Ziekenhuis en IJsselland Ziekenhuis) in de Havenpolikliniek en met de huisartsen en andere betrokken zorgverleners in Rotterdam Centrum. Zorgpension heeft al locaties in Rotterdam Hillegersberg, Capelle aan den IJssel, Woerden en Zoetermeer.

Verwijzing en financieringsmogelijkheden

Aanmelden voor verblijf in het Zorgpension kan rechtstreeks bij de transferverpleegkundige van Zorgpension. Een andere mogelijkheid is dat de huisarts of transferverpleegkundige van het ziekenhuis een patiënt – in samenspraak – verwijst.  Gasten kunnen op particuliere basis of met een Persoonsgebonden Budget (PGB) gebruik maken van de mogelijkheden van Zorgpension. Wanneer er een indicatie is gesteld wordt verblijf in het Zorgpension vergoed door de zorgverzekeraar.  Op de website van Zorgpension staat alle informatie.

Ouderenexpertisecentrum

Lees ook het bericht over de nauwe samenwerking van Fundis met de vier Rotterdamse ziekenhuizen om van het voormalige Havenziekenhuis een ouderenexpertisecentrum te maken.