Eerste steenlegging Martha Flora Hillegersberg

Op dinsdag 4 september 2018 werd de eerste steen gelegd voor de nieuwste locatie van Martha Flora in de Rotterdamse wijk Hillegersberg.

Midden in de wijk

Op de foto van links naar rechts: Ontwikkelingsmanager Mark Logtenberg, oprichter Martha Flora Marco Ouwehand, vastgoedmanager Martha Flora Cornélie Scholten en directeur HD Robin Dijkgraaf

Op de locatie waar voorheen de Salvatorkerk aan de Mozartlaan in Hillegersberg stond, ontwikkelt projectontwikkelaar HD een zorgvilla geheel conform het programma van eisen van Martha Flora. De bouw is reeds gestart en op dinsdag 4 september 2018 legde Marco Ouwehand – oprichter en CEO van Martha Flora – onder toeziend oog van genodigden de eerste steen. Het doel van deze particuliere zorgvilla is de beste zorg bij dementie bieden in een veilige geborgen kleinschalige omgeving, midden in het Molenlaankwartier in Hillegersberg. 

Zorgstudio’s en 2-persoons appartementen

Bij het ontwerp en de uitvoering van deze zorgvilla heeft HD architect Martijn Verhagen zich laten inspireren door het oeuvre van de vermaarde Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright. Het ontwerp betreft een nieuwbouw villa met drie bouwlagen. Iedere bouwlaag heeft een Meander, de unieke, gemeenschappelijke leefomgeving van Martha Flora bestaande uit een huiskamer, eetkeuken, tuinkamer, atelier en een bibliotheek. Per Meander is ruimte voor 12-15 bewoners. Op de onderste 2 bouwlagen worden 24 comfortabele zorgstudio’s ontwikkeld. Verder beschikt de zorgvilla over 5 comfortabele tweepersoons zorgappartementen op de bovenste verdieping; ieder met een eigen dakterras. Hier kunnen (echt)paren, waarvan minimaal één van beiden een intensieve zorgvraag heeft, samen blijven wonen. Hierdoor hoeven zij niet noodgedwongen gescheiden te gaan wonen.

Partnership

Martha Flora is voor deze locatie in Hillegersberg een partnership aangegaan met Fundis en zorgorganisatie Aafje. Fundis heeft ook een partnership met Martha Flora voor de locatie in Gouda. 

Planning

Martha Flora Hillegersberg opent naar verwachting het eerste kwartaal van 2019 haar deuren.