Vierstroom Verpleeg Thuis wint gouden VGZ Zinnige Zorg Award 2018

Vierstroom Verpleeg Thuis heeft dinsdagavond 29 mei de gouden Zinnige Zorg Award 2018 van VGZ gewonnen. Een vakjury besprak vijf initiatieven die de afgelopen weken de meeste stemmen van het Nederlandse publiek ontvingen. Verpleeg Thuis kreeg de beste beoordeling. Met het winnen van de award is een bedrag van 10.000 euro gemoeid én praktische hulp van VGZ om verder te werken aan deze zorgvernieuwing.  

Veelbelovend

Het Nederlandse publiek kon de afgelopen weken stemmen op elf zorgvernieuwingen die de zorg vooruit helpen én betaalbaar houden. Een vakjury bestaande uit Ab Klink (Lid Raad van Bestuur Coöperatie VGZ), Mariet Bolluijt (Manager Communicatie Patiëntenfederatie Nederland), Marc Kock (Radioloog, Albert Schweitzer Ziekenhuis en met Breast Clinic de winnaar van de gouden Zinnige Zorg Award 2017) en Gerry Degen (Ledenraad Coöperatie VGZ) beoordeelden de vijf initiatieven die na de publieksronde als finalist overbleven. Verpleeg Thuis bleek tijdens de finale van de Zinnige Zorg Award bij VGZ in Arnhem het meest veelbelovende initiatief en won daarmee – naast de gouden award – 10.000 euro.

Over Verpleeg Thuis

Cliënten die intensieve zorg nodig hebben moeten vaak verhuizen naar een verpleeghuis omdat zij de juiste zorg niet langer thuis kunnen krijgen. Bij Verpleeg Thuis van Vierstroom hoeft dat niet. Medewerkers van Verpleeg Thuis bieden intensieve zorg in de thuissituatie. Er komt meerdere keren per dag iemand aan huis die de intensieve zorg kan bieden, maaltijden verzorgt én ook nog tijd heeft voor een praatje en een kopje koffie. Deze zorg is prettiger voor de cliënt en kost uiteindelijk minder dan een verblijf in een verpleeghuis.
Juryrapport

Lef

De jury roemde de mate waarin het initiatief weerstand moest bieden tegen bestaande structuren. “Hiervoor is lef en overtuigingskracht nodig”, aldus juryvoorzitter Ab Klink, bestuurder van Coöperatie VGZ.

Zilver & brons

Ziekenhuis Bernhoven met het initiatief ‘Ervaren artsen op de spoedeisende hulp’, sleepte een zilveren award en 5.000 euro in de wacht. De bronzen award en 2.500 euro werd toegekend aan Vincent van Gogh / Proteion met ‘Beter omgaan met dementie en onbegrepen gedrag’. Met de toekenning van de awards erkent zorgverzekeraar VGZ de inspanning van zorgverleners om te komen tot zinnige zorg. Dat is betere zorg voor de patiënt tegen lagere kosten, gedragen door zorgaanbieders. Ruim 10.000 mensen bepaalden mede de winnaars van de Zinnige Zorg Awards 2018.

Persvermeldingen

Skipr
AD