Vierstroom Verpleeg Thuis genomineerd voor VGZ Zinnige Zorg Award

Cliënten die intensieve zorg nodig hebben, moeten vaak verhuizen naar een verpleeghuis omdat zij de juiste zorg niet langer thuis kunnen krijgen. Vierstroom Verpleeg Thuis heeft hiervoor een oplossing en biedt cliënten intensieve zorg in de thuissituatie. Het initiatief komt in aanmerking voor de VGZ Zinnige Zorg Award 2018, de publieksprijs die zorgverzekeraar VGZ toekent aan zorgvernieuwingen die leiden tot zinnige zorg.

Zinnige zorg

Samen met zorgaanbieders en andere betrokkenen maakt zorgverzekeraar VGZ werk van zinnige zorg; betere zorg voor de cliënt tegen lagere kosten, gedragen door zorgaanbieders. Het kan in de zorg eenvoudiger, logischer, slimmer en met meer aandacht voor de cliënt. VGZ zoekt naar ideeën die dat mogelijk maken en zet ze met de Zinnige Zorg Awards ook graag in de schijnwerpers. VGZ ziet Verpleeg Thuis als een voorbeeld van zinnige zorg. Er komt meerdere keren per dag iemand aan huis die intensieve zorg kan bieden, maaltijden verzorgt én ook nog tijd heeft voor een praatje en een kopje koffie. Deze zorg is prettiger voor de cliënt en kost uiteindelijk minder dan een verblijf in een verpleeghuis. 

Genomineerd

Vierstroom Verpleeg Thuis is een van de elf genomineerde initiatieven. De genomineerden dingen mee naar drie prijzen: 10.000 euro voor de winnaar (gouden award), 5.000 euro voor nummer twee (zilveren award) en 2.500 euro voor de derde plaats (bronzen award). De winnaars kunnen hun prijs besteden aan zorgvernieuwing. Het Nederlandse publiek bepaalt wie de finalisten worden. Op de website www.zinnigezorgaward.nl kan nog tot 27 mei gestemd worden. Een deskundige jury beoordeelt 29 mei op een speciale finale avond de drie winnaars. De prijsuitreiking vindt plaats op het hoofdkantoor van coöperatie VGZ in Arnhem.

Nieuwsgierig wat cliënten van Verpleeg Thuis vinden? Bekijk dan het filmpje.