Levendige discussie over verpleeghuiszorg tijdens netwerkbijeenkomst

Eind januari vond de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van Fundis plaats. De dilemma’s waar de verpleeghuissector mee kampt en de mogelijke oplossingen voor deze dilemma’s stonden dit keer centraal. Na de inleidende woorden van directievoorzitter Jeroen van den Oever nam Liane den Haan het woord. De directeur van seniorenorganisatie Anbo gaf haar visie op de ontwikkelingen in de zorg voor ouderen.

Discussie

De vertoning van de door Fundis ontwikkelde animatie Verpleeghuiszorg, een roep om radicale oplossingen vormde de opmaat naar een levendige discussie. Onder leiding van voormalig parlementair verslaggever Wouke van Scherrenburg gingen de aanwezigen met elkaar in gesprek.  De huidige dilemma’s waar de verpleeghuissector mee kampt werden via een aantal stellingen bediscussieerd. Benieuwd welke scenario’s Fundis voor ogen heeft om de verpleeghuissector toekomstbestendig te maken? Bekijk de animatie en laat  ons weten welke oplossingen u voor ogen heeft.