Feestelijk startsein bouw nieuwe WelThuis locatie

Maandag 8 mei is het feestelijke startsein gegeven voor de bouw van een nieuwe WelThuis locatie met 66 zorgappartementen aan het Zalkerbos in de Zoetermeerse wijk Meerzicht. Op ludieke wijze maakten toekomstige bewoners een levensgrote puzzel en lieten de aanwezigen zien hoe hun nieuwe woonomgeving eruit komt te zien.

BAM Wonen bouwt het complex in opdracht van woningcorporatie De Goede Woning. Het gebouw wordt naar verwachting in het derde kwartaal 2018 opgeleverd. WelThuis gaat het gebouw na oplevering inrichten zodat WelThuis cliënten er hun intrek kunnen nemen.

Start van de bouw

Voorafgaand aan de ludieke starthandeling spraken de Zoetermeerse wethouders Marc Rosier en Isabelle Vugs hun waardering uit voor de drie partijen. Rosier: “Deze zichtbare vernieuwing past in de verdere groei van Zoetermeer. Mensen die afhankelijk zijn van zorg moeten een thuis in Zoetermeer kunnen vinden. Fijn dat deze drie partijen dit realiseren.” En ook Vugs is trots: “Mensen willen en kunnen langer zelfstandig wonen. Dit vraag om aandacht voor en investeringen in ouderenzorg én huisvesting. Dit project markeert een nieuw tijdperk voor Zoetermeer en het verzorgen van onze ouderen!”

Betaalbaar thuis

Karin Priem-Mens, manager vastgoedontwikkeling bij De Goede Woning, is blij dat de bouw van start gaat. “Als woningcorporatie zorgen wij voor een betaalbaar thuis. Er staan veel ouderen op de wachtlijst voor een betaalbare woning met professionele zorg in Zoetermeer. Met dit project geven we samen met BAM en WelThuis antwoord op die behoefte.”

Anders dan een verpleeghuis

Henk van Randwijk, directeur WelThuis benadrukte dat de nieuw te realiseren locatie aan het Zalkerbos significant anders van opzet is dan een traditioneel verpleeghuis. “Met minder algemene ruimten en juist meer privéruimte heeft iedere bewoner straks een 2-kamerappartement met eigen sanitaire voorzieningen. De in totaal 66 zorgappartementen worden verdeeld over acht woongroepen met ieder een eigen gemeenschappelijke buurtkamer. Bewoners krijgen 24 uur per dag zorg en ondersteuning.”

Bewust bouwen

Leendert den Heijer, directeur van BAM Wonen, benadrukte dat bij het ontwerp van het gebouw de wensen en behoeften van de betrokken partijen leidend zijn geweest. “Bijzonder detail is het kleurgebruik aan de buitenzijde. Daarnaast wordt het project gebouwd volgens de gedragscode van Bewuste Bouwers. Er is extra aandacht voor het beperken van hinder, vergroten van de veiligheid en oog en aandacht voor het milieu op een opgeruimde bouwplaats.”