Fundis opent derde Zorgpension

Zorgpension locatie Capelle aan den IJssel is de 3e locatie in het werkgebied van Fundis die maandag 1 mei 2017 haar deuren heeft geopend. Het nieuwste Zorgpension is gevestigd in gebouw de Roodborst onderdeel van woonzorgcentrum De Vijverhof gelegen aan de Steenloperstraat 209 in Capelle aan den IJssel. In de beschikbaar gekomen ruimte van De Vijverhof zijn 12 huiselijk ingerichte eenpersoonskamers van het Zorgpension gevestigd. Het Zorgpension werkt nauw samen met De Vijverhof en met de huisartsen en andere betrokken zorgverleners in Capelle aan den IJssel en omstreken.

Gastvrij verblijf
Zorgpension biedt een compleet verzorgd en gastvrij verblijf aan iedereen die na een ziekenhuisopname of ziekte wil herstellen of ter ontlasting van mantelzorgers. De medewerkers van het Zorgpension bieden gasten tijdelijk – maximaal 6 weken – zorg en ondersteuning. De persoonlijke situatie en wensen van de gast vormen het uitgangspunt. Onder begeleiding werken gasten aan het terugkrijgen van hun zelfstandigheid en aan een terugkeer naar huis. Het team van locatie Capelle bestaat uit 9 enthousiaste medewerkers.

Aanmelden
Gasten kunnen zichzelf aanmelden voor verblijf in het Zorgpension. Een andere mogelijkheid is dat de huisarts of transferverpleegkundige van het ziekenhuis een patiënt – in samenspraak – verwijst.  Bijvoorbeeld omdat deze thuis even niet meer zelfstandig kan wonen. Verblijf in het Zorgpension wordt vergoed door de zorgverzekeraar op basis van een indicatie. Verblijf op basis van betaling door de gast zelf is echter ook een mogelijkheid.

Zorgpension locaties
Zorgpension is een initiatief van Fundis. In Woerden en Zoetermeer opende Fundis eerder al een Zorgpension. In Woerden zijn momenteel 5 kamers beschikbaar en gekeken wordt naar de mogelijkheid om dit aantal uit te breiden. In Zoetermeer zijn inmiddels 28 kamers beschikbaar voor gasten. De nieuwe locatie in Capelle aan den IJssel start met 12 plaatsen. De bedoeling is het aantal plaatsen in de loop van de tijd uit te breiden naar 29. Kent u cliënten die in aanmerking komen voor een verblijf in het Zorgpension, wijs hen of hun naasten dan op de mogelijkheden.

Meer weten?
Kijk voor meer informatie op de website van het Zorgpension of neem contact op met een van de transferverpleegkundigen van Zorgpension via 088 0234 740 of stuur naar info@zorgpension.org een e-mail.