Fundis, Aafje en RRR gaan CVA-revalidatieketen opzetten in Rotterdam

Achter de schermen hebben Fundis, Aafje en Centrum voor Reuma en Revalidatie in Rotterdam (RRR) de afgelopen maanden gesprekken gevoerd over het ontwikkelen van een nieuwe keten voor CVA-zorg. De 3 zorgaanbieders willen de keten voor patiƫnten met CVA van ambulance tot thuiszorg inrichten volgens de modernste inzichten. Bedoeling is effectieve en doelmatige revalidatiezorg in de keten te leveren vanuit het ziekenhuis, in de revalidatiekliniek en in de thuissituatie.

Bestuurlijke fusie

Om dit te bereiken zal de Stichting RRR bestuurlijk fuseren met de Stichting Fundis. RRR en Fundis hopen vervolgens een samenwerking aan te gaan met Stichting Aafje om deze CVA-keten in Rotterdam en aanpalende gemeenten in te gaan richten. Onderdeel van de plannen is dat op de locatie van RRR in Hillegersberg binnen een aantal jaren een deels gerenoveerde en deels nieuwgebouwde huisvesting wordt ontwikkeld. Vanuit deze locatie wordt naast revalidatiezorg ook langdurige somatische zorg en kortdurend verblijf in de vorm van een zorgpension geleverd.

Toetsing

De plannen voor de bestuurlijke fusie tussen RRR en Fundis worden nu voorgelegd aan de verschillende medezeggenschapsorganen van de betrokken partijen en worden daarna getoetst door NZA en ACM. De verwachting is dat de bestuurlijke fusie per 1 juli 2017 zal kunnen plaatsvinden.