Fundis, InnovationQuarter en Noaber Foundation starten FundIQare

 

Staand van links naar rechts Gerty Holla, Senior Investment Manager InnovationQuarter Jacqueline van Wijngaarden, directeur Financiën Fundis Francis Quint, Hoofd InnovationQuarter Capital Zittend van links naar rechts Matthijs Blokhuis, Director Noaber Foundation Rinke Zonneveld, Director InnovationQuarter Tim Dolman, Investment Manager Noaber Foundation Jeroen van den Oever, Voorzitter directie Fundis Rob Baljon, accountmanager Fundis
Staand van links naar rechts
Gerty Holla, Senior Investment Manager InnovationQuarter
Jacqueline van Wijngaarden, directeur Financiën Fundis
Francis Quint, Hoofd InnovationQuarter Capital
Zittend van links naar rechts
Matthijs Blokhuis, Director Noaber Foundation
Rinke Zonneveld, Director InnovationQuarter
Tim Dolman, Investment Manager Noaber Foundation
Jeroen van den Oever, Voorzitter directie Fundis
Rob Baljon, accountmanager Fundis

Fundis, regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter en Noaber Foundation (via haar impact investeringsarm Noaber Ventures) zijn donderdag 14 juli gestart met incubatorfonds FundIQare gericht op de langdurige zorg. De initiatiefnemers gaan investeren in zorginnovaties die de kwaliteit van leven voor kwetsbare ouderen, chronisch zieken en/of mantelzorgers verbeteren.

Kwaliteit van leven

De zorg voor kwetsbare ouderen en chronisch zieken staat onder druk door de toename van het aantal ouderen, het langer zelfstandig (willen) wonen en de veranderende verzorgingsstaat met een terugtrekkende overheid. Innovatieve oplossingen kunnen deze kwetsbare doelgroep ondersteunen bij het behouden van hun zelfstandigheid en de kwaliteit van leven verbeteren.

Innovaties bewerkstelligen

De oprichting van FundIQare past in de filosofie van Fundis om door vernieuwing een kwaliteitsverbetering van het zorg- en dienstenaanbod te realiseren voor kwetsbare ouderen en chronisch zieken. Fundis wil nu ook buiten de muren van de eigen organisatie innovaties in de langdurige zorg bewerkstelligen. Fundis, InnovationQuarter en Noaber Foundation zijn door de samenwerking in staat een grote gebruikersgroep te ontsluiten en ondernemingen te financieren en te professionaliseren zodat deze landelijk op kunnen schalen.

Direct effect

De investeringen die partijen via FundIQare gaan doen, concentreren zich primair op start ups in de langdurige zorg die direct effect hebben op de dienstverlening voor kwetsbare ouderen, chronisch zieken en mantelzorgers. FundIQare focust zich op innovaties gericht op langer thuis wonen,  bevorderen van zelfredzaamheid, het nemen van meer eigen regie, versterken vitaliteit en levenslust en op innovaties die ondersteuning bieden aan mantelzorgers. Ook richt de belangstelling zich op innovaties die vitale ouderen mobiliseren en op het ondersteunen van burgerinitiatieven.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fundis.
088 0234701
fundiqare@fundis.nl


Over InnovationQuarter
InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Zij financiert vernieuwende en snelgroeiende bedrijven. InnovationQuarter organiseert en bevordert samenwerking tussen innovatieve ondernemers, kennisinstellingen en de overheid. Het investeringsfonds van InnovationQuarter – dat momenteel bestaat uit € 58 mln. – biedt jonge technologiebedrijven en MKB’ers met groeiplannen in de regio durfkapitaal om innovaties naar de markt te brengen.

Noaber Foundation
Noaber Foundation is een stichting die zich richt op het verbeteren van de vitaliteit van mensen, verhogen van de zelfstandigheid van kwetsbaren en smart delivery van gezondheidszorg. Dit doet zij door donaties en investeringen op het snijvlak van (gezondheids)zorg, innovatie en (informatie) technologie.